fsfysio-blog-nakkesmerter

Hvorfor får du nakkesmerter, når du sidder ved computeren? – Og hvad du kan gøre ved det

Lad os lege en sjov lille quiz – som kan gøre dig klogere på, om du er i risiko for at få nakkesmerter eller udvikle discusprolaps, når du sidder foran computeren.

Hvis du kan svare ”ja” til flere af spørgsmålene nedenfor, så kunne det her blogindlæg være meget interessant for dig – Læs endelig videre og find ud af, om du er i risiko…

 

Når du arbejder foran computer, har du så en tilbøjelighed til at blive siddende i lang tid, fordi du bliver opslugt af dit arbejde? Og tager du ikke en pause minimum en gang i timen?

Sidder du ved en kontorplads, der ikke er indstillet til dig, og har du ofte fornemmelsen af, at du synker sammen i ryggen, og kan føle dig meget øm og spændt i nakken eller skuldrene efter en lang arbejdsdag?
Har du en arbejdsdag, hvor du er stresset, har mange bolde i luften og er så brugt om aftenen, at du bare kaster dig i sofaen?

Sover du dårligt eller får du afbrudt din nattesøvn, fordi du har smerter i nakken eller der kommer udstrålende smerter i skulderen og har du svært ved at sove på siden fordi smerterne i nakken og skulderen bliver værre?
Der er en stor sandsynlighed for, at du kan svare ”ja” til mindst et af de her spørgsmål.

Jeg kan tage fejl, det kan godt være, at dine smerter ikke er blevet så slemme endnu. Eller du måske sover godt om natten og ikke har problemer med nakkesmerterne, når du sover eller er i hvile.
Men grunden til at jeg bringer de her spørgsmål på banen er, fordi jeg gennem mange år som specialist indenfor nakke- og skuldersmerter har set rigtig mange klienter komme ind på klinikken og spørge om præcis løsningen på de her ting.

Det er derfor ikke nogen overraskelse for mig som fysioterapeut, at en af de mest almindelige problematikker er nakkesmerter og skuldersmerter. Ofte kommer smerterne snigende over længere tid – først lægger vi ikke mærke til dem, men pludselig kan en forkert bevægelse eller situation udløse det, der har bygger sig op over længere tid i det skjulte.

Heldigvis har vi samlet nogle af vores bedste råd og øvelser til dig, som du kan lave enten foran computeren eller derhjemme for at lindre nakkesmerterne og reducere risikoen for en diskusprolaps, nerveafklemning i nakken eller at du udvikler slidgigt i nakken.

1. Kontorstolestræk-øvelsen

Har du ofte en tendens til at synke sammen, når du sidder foran computeren, og sidder du foran computeren mange timer om dagen uden at holde pause?

Så er kontorstolestræk-øvelsen rigtig god for dig!

Når du sidder meget foran computeren, kan du falde sammen i brystkassen, og det kan afklemme lidt af den blodgennemstrømning, der er omkring nakken og skuldrene. Samtidig kan det også gøre det svært for vejrtrækning at fungere ordenligt.

Derfor kommer der ikke den ilt, næringsstoffer og sukker ud til musklerne og leddene, hvilket i sidste ende kan betyde, at der kommer betændelse i leddene, diskusprolaps i nakken og musklerne bliver ømme.

Den her øvelse er perfekt til at skabe bevægelighed i den øverste del af ryggen – brystkassen. Det giver også et rigtig godt stræk omkring skuldrene, og er rigtig godt, hvis du oplever stivhed i skuldrene, når du skal tage armene over hovedet og gerne vil have bedre blodcirkulation omkring nakken og skuldrene.

 

2. ​”Hænderne op”-øvelsen

Har du tit smerter i den øvre del af skulderen – lige der hvor det bliver til nakken, og kan du får smerter mellem skulderbladene. Så kan den her øvelse hjælpe dig med at styrke området omkring bagskulderen og mellem skulderbladene.

Når du laver denne her øvelser får du en bedre holdning. Du bliver stærkere omkring skulderbladene og den hjælper på bevægeligheden omkring nakken, skuldrene og brystkassen.

 

3. ​Styrkelse-af-kontor-nakke-øvelsen

Når vi behandler klienter på klinikken her hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund, så er der ofte en ting, som mange af dem med nakkesmerter har til fælles.

De mangler styrke omkring nakken. Det skyldes at nakken ikke er et område, vi tænker på at få trænet i hverdagen. Men det er et område som skal trænes lige som andre områder for at fungere optimalt.

Når du laver styrketræning af nakken, forbedrer du kroppen og nakkens evne til at være i en stillesiddende position i længere tid. Og du øger samtidig sundheden af musklerne og leddene, så du i sidste ende kan reducere risikoen for slidgigt i nakken, diskusprolaps i nakken og afklemningsyndrom/impingement i skulderen.

 

Nu har vi været igennem de 3 nemmeste øvelser, som du kan lave stort set hvor du er henne, og hvor du arbejder

Hvis du gerne vil have flere råd og simple tips til at reducere smerter i nakken, skuldrene – så du kan være aktiv, få en ordentlig nattesøvn og ikke skal slås med hovedpine.
Så kan du hente vores rapport her

Hvis dine smerter i nakken eller skuldrene er blevet så slemme, at du bare gerne vil have noget hjælp her og nu – Så vil vi opfordre dig til at anmode om en gratis screening af dit problem. Det er helt uforpligtende, og kan være rigtig godt for dig, hvis du gerne vil lære os bedre at kende, finde ud af hvad der kan gøre for dig, og hvordan det kan foregå.
Anmod om en gratis screening her

Læs flere af vores skulder/nakke indlæg her:

DEL MED ANDRE

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *