10+ ÅRS ERFARING MED BEHANDLING AF RYGSMERTER

Sådan eliminerer du rygsmerter og lændesmerter fra dit liv – Genoptag eller fortsæt med at gøre det, du holder allermest af

Hvorfor fortsætter mine rygproblemer?

Hvis du har smerter i ryggen, stivhed eller ømhed – Så er det meget fristende at tro, at det er ingenting, og at det vil gå væk af sig selv. Du har måske lyst til at ignorere det, fordi du nok bare har sovet ”forkert”, eller det er muskelspændinger og stivhed, som ”alle” i din alder lider af …

Der er ingen logisk forklaring på, hvorfor det skete – men det lader ikke til at gå væk!
Hvis det er sket for dig, så er du ikke alene – Og vi hører den historie hele tiden. Faktisk er smerter i ryggen, lænden og discusprolaps det MEST almindelige problem, vi ser på vores fysioterapiklinik i Albertslund.

Og når det kommer til at leve med rygsmerter, vil alle gerne vide:

“Hvorfor sker det for mig?”…

eller

​”Hvorfor lider jeg stadig af rygsmerter, når jeg nu har fundet mig i det i 6 måneder (måske mere)?”

De fleste mennesker oplever dette, når de får ondt i ryggen – De tror, at det nok skal gå væk af sig selv.

At de vil vågne op en morgen, og det på ”magisk” vis er forsvundet, og alting vil være som før … Men 6 måneder senere har de stadig problemer med ryggen – Ofte er det blevet værre med tiden.

Lyder det som dig?

En anden ting vi rigtig ofte ser på vores fysioterapiklinik er, at folk går til læge. Her fortæller lægen dem, at de skal hvile sig og ”prøve de her smertestillende” og ”se hvordan det går”.

Men det er sjældent det bedste råd, og når de vender tilbage 6 uger senere, har deres rygsmerter ikke ændret sig. Så sker det værste – De får endnu en recept på smertestillende, denne gang endnu stærkere og bliver bedt om at hvile sig MERE. Dette er vanvid, og er med til at forklare, hvorfor så mange mennesker i alderen 40+ lider af kroniske rygsmerter.

Hvorfor er netop denne ting sket for dig?

Hvad er grunden til, at smerterne varer længere end de burde? Det er nemt at blive forvirret, fordi du har fået forskellige ting at vide af forskellige mennesker. Der er en masse mennesker derude, der gladeligt deler ud af deres råd – Det er bare ikke alle råd, der er gavnlige.

Måske tror du, at dine rygsmerter er forårsaget af at gøre noget specielt – som at løfte eller sove akavet – Men i virkeligheden er de forårsaget af årevis af manglende træning, pleje af din krop, med for lidt bevægelse og dårlige vaner. Løftet eller den akavet nattesøvn var bare EFFEKTEN af det.

Hvis du ikke ved, hvad du har med at gøre, kan rygsmerter være meget forvirrende. Derfor ender mange mennesker med at give op, og bare acceptere at det er ”en del af livet” – som om det er normalt, og bare ”sådan det er”.

Rygsmerter er en mangfoldig gruppe af symptomer, der kan opstå af forskellige årsager. Nedenfor beskrives de mest almindelige typer.

Smerter fra bækkenleddene (SI-leddene)

Bækkenleddene dannes af bækkenknoglen og korsbenet og stabiliseres af kraftige ledbånd foran og bagved. Deres primære funktion er at absorbere stød fra underlaget og fordele belastningen til rygsøjlen. Problemer med SI-leddene kan føre til overdreven belastning af knæ, ryg og nakke.

Symptomer på problemer med bækkenleddene kan omfatte smerter i området omkring “smilehullerne” bagpå bækkenet, smerter på tværs af lænden, betydelig gangbesvær efter fysisk aktivitet og smerter, der stråler ud i balde og lysken.

Disse smerter kan være forårsaget af andre rygsmerter, hofteproblemer, knæsmerter, ankelsmerter, dysfunktion i bækkenorganerne, eller gigtsygdomme, blandt andre årsager.

Iskias (udstrålende smerter fra ryggen)

Iskias refererer ikke til en specifik sygdom, men er snarere en overordnet betegnelse for smerter, der stråler fra ryggen ned i benet. Når man taler om iskiassmerter, er det typisk iskiasnerven, der er påvirket et eller flere steder på sin vej fra de nederste ryghvirvler og korsbenet til balde, bagsiden af låret og underbenet. Symptomer på klemning af iskiasnerven inkluderer strålende smerter ned i hele benet eller specifikt i balde og/eller bagsiden af låret. Iskias kan også føre til følelsesløshed i et område eller langs bagsiden af benet.

Kroppen som en helhed

Vi er nødt til at kigge på kroppen som en helhed og undersøger en række systemer, herunder led, muskler, nervesystem, organer, blodcirkulation, lymfesystem og kraniale system.

Et godt samspil mellem disse systemer er afgørende for helingen af rygsmerter. En velfungerende organfunktion er essentiel for kroppens evne til at håndtere rygproblemer. Det kraniale system regulerer det autonome nervesystem, som styrer funktionerne i organer, nerver, lymfesystem og blodcirkulation.

Nervesystemet regulerer også hormonernes virkning på organerne samt blod- og lymfestrømmen til det skadede område, hvilket sikrer, at det beskadigede væv får tilstrækkelig ilt og næringsstoffer. Ilt, blodsukker og næringsstoffer er rigtig vigtigt, for at vi kan hele ordenligt og bidrager til en lindring af smerterne. 

Diskusprolaps og udposning af diskus

En diskusprolaps opstår, når bruskskiven mellem to ryghvirvler revner, og den bløde kerne presses ud og trykker på en spinalnerve eller nogle gange direkte på rygmarven. Der kan også opstå en kemisk irritation af nerverne i ryggen, fordi kroppen forsøger at bekæmpe og fjerne den udtrukne bløde kerne. Symptomerne på en diskusprolaps eller udposning af diskus kan omfatte strålende smerter ned i benet, især når man hoster, følelsesløshed i benet og/eller nedsat muskelstyrke.

Aktiviteter, der belaster rygsøjlen, kan forværre en diskusprolaps eller udposning af diskus, da stød og tyngdekraft presser disken sammen. Men det er stadig vigtigt at holde sig i gang med motion af moderat intensitet, da dette øger blodcirkulationen, hjælper til heling af disken og nærer den, så den kan trække væske til sig igen, blive højere og mere fleksibel, og derved lindre trykken på nerven. 

Facetsyndrom

Facetsyndrom, også kendt som facetledssyndrom, dækker over flere problemer i de små facetled, der findes mellem ryghvirvlerne. Symptomerne kan omfatte stivhed eller låsning i rygsøjlen (enten i nakken eller lænden), smerter og spændinger mellem skulderbladene og skarpe, pludselige smerter i ryggen. Denne type rygskade kan udvikle sig gradvist eller opstå akut efter fysisk aktivitet.

Årsagerne til facetsyndrom kan være dysfunktion i organerne, som er sekundære til begrænset bevægelighed andre steder i kroppen, stress, ensidigt og stillesiddende arbejde, blandt andre faktorer.

Lumbago (Hold i ryggen)

Lumbago, også kendt som hold i lænden, er ligesom facetsyndrom en betegnelse for flere problemer i lænden.

Symptomerne på lumbago kan omfatte skarpe smerter i lænden under løb, følelse af træthed og tyngde i lænden efter fysisk arbejde, strålende smerter ned i balde og ben samt markant stivhed i lænden, især om morgenen.

Lignende årsager til lumbagosmerter kan være andre rygsmerter, hofteproblemer, knæsmerter, smerter i ankler og fødder, dysfunktion i bækkenorganerne, som følge af begrænset bevægelighed andre steder i kroppen, blandt andre faktorer.

Har du det også på den måde?

Hvis du på nuværende tidspunkt lever med rygsmerter, er her 7 grunde til, hvorfor det varer længere end det burde:

Hvis nogle af disse ting er sket for dig – Vil vi rigtig gerne invitere dig til at booke en telefonsamtale med en af vores fysioterapeuter i Fit&Sund Fysioterapi Albertslund.

​Telefonsamtalen er gratis, og du er ikke forpligtet til at booke en aftale med os, når opkaldet er slut. Vores mål er at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, så du ved, hvad der vil være det bedste at gøre som det næste.

Hør hvad glade klienter fra Fit&Sund Fysioterapi Albertslund fortæller

Se venligst videoerne, og nyd klient succeshistorierne, fra andre lige som dig, der har været hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund – Og gik der fra gladere og sundere end de havde turde håbe på, kun i løbet af få uger.

Hvordan slipper jeg af med rygsmerterne?

”Hvad kan jeg gøre for at komme af med MINE rygsmerter hurtigt?”…

Her er 4 ting, du kan gøre:

Hvis du gerne vil vide hvordan holdet hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund kan hjælpe dig til et liv med færre rygsmerter – Vil vi gerne invitere dig til at starte med en helt gratis, uforpligtende, risikofri aftale på vores klinik.

Note: Denne Gratis Konsultation er noget vi tilbyder til folk, der er meget nervøse eller skeptiske omkring fysioterapi – Usikre på fordelene eller om det er rigtigt for dem. Hvis det lyder som dig, så start meget gerne med en gratis konsultation, så vi sammen kan finde ud af, hvad der er galt, og hvad der kan gøres – Uden at du skal betale for det.

Hvordan kan I hjælpe mig?

Så det næste spørgsmål er:

”Hvordan kan det at vælge en fysioterapeut hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund, hjælpe dig med at komme af med dine rygsmerter – i løbet af de næste par dage?”
Her er blot nogle af de ting, vores fysioterapihold kan gøre for dig:​

Helt basalt kan vi hjælpe dig tilbage til et liv fri fra de forbandede kroniske rygsmerter.

Hvis du vil vide, hvad det koster – Og hvad vi har af ledige tider på vores fysioterapiklinik i Albertslund, så klik venligst på knappen nedenfor og udfyld den korte formular:

Rygsmerter - Rapport 2.0

Alt du har brug for at vide omkring rygsmerter, typer, årsager og behandling

Download gratis specialrapport – fyldt med information omkring rygsmerter, og måder at lindre dem på.

Kan vi hjælpe dig ved at lytte til din historie & give dig mere information?

Vælg hvilken løsningen, der passer dig bedst …

Hvis du ikke er helt klar til at booke en aftale endnu, og du har nogle spørgsmål, du gerne vil have besvaret først. Klik nedenfor, for at snakke i telefon med en fysioterapeut først.

Hvis du er klar til at få det bedre med det samme, kan du nemt og hurtigt booke en tid med det samme. 

Er du usikker på, om fysioterapi er rigtigt for dig? Måske er du ikke sikker på, at det virker? Eller at vi kan hjælpe dig med dit problem? Du har måske haft en dårlig oplevelse tidligere? Hvis det lyder som dig, og du ønsker at undersøge, hvordan Fit&Sund Fysioterapi kan hjælpe dig, så er alt du skal gøre, at klikke på knappen nedenfor.