10+ ÅRS ERFARING MED BEHANDLING AF KNÆSMERTER

Sådan eliminerer du knæsmerter fra dit liv – Genoptag eller fortsæt med at gøre det, du holder allermest af

Hvorfor har jeg knæsmerter?

Årsager til knæsmerter kan være mangfoldige og ofte vanskelige at identificere på egen hånd. Smerten, hvor den opstår, og hvornår den opstår, er dog tydelig. 

Du er eksperten, når det kommer til at mærke og lokaliserer smerten. Den kan manifestere sig som opstartssmerter om morgenen, ubehag ved at gå op ad trapper, smerter under løb eller træning, under din yndlingssport, i hvile eller endda om natten. 

Uanset tidspunktet for dine smerter er vi her for at hjælpe dig. Du har måske prøvet adskillige stræk, elastiktræning, andet fysioterapibehandling eller massage, men hvis årsagen ikke er fundet, vil du kun opleve midlertidig lindring.

Knæet er påvirket af forskellige strukturer, og problemet er sjældent kun lokaliseret til selve knæleddet.

Mønsteret af dine smerter giver os indblik i, hvilke problemer der muligvis forhindrer dig i at reagere på tidligere forsøg på lindring.

Hvis du lever med dårlige knæ, der er smertefulde og ømme – Så er det meget nærliggende at tro, at det ”bare er noget, der kommer med alderen”, og at det er ”lidt slid”, eller at det vil gå væk af sig selv.

Du kan ikke rigtig sætte en finger på, hvorfor du mærker knæsmerterne. De er kommet med tiden – Men det lader ikke til at blive bedre med tiden!

Hvis det sker for dig, så er du ikke alene – Vi hører rigtig ofte netop dette.

Faktisk er knæsmerter en af de MEST almindelige problemer, vi ser her hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund.

Og når det kommer til at leve med knæsmerter, vil alle vi ser have svar på de samme spørgsmål:

“Hvorfor sker det for mig?”…

eller

”Hvorfor lider jeg stadig af knæsmerter, når jeg nu har fundet mig i det i 6 måneder (måske mere)?”

De fleste mennesker oplever dette, når de får ondt i knæene – De tror, at det nok skal gå væk af sig selv.

At de vil vågne op en morgen, og det på ”magisk” vis er forsvundet, og vil være som om det aldrig er sket … Men 6 måneder senere har de stadig problemer med knæene – Ofte er det blevet værre med tiden.

Lyder det som dig?

En anden ting vi ser rigtig ofte på vores fysioterapiklinik er, at folk går til lægen. Lægen fortæller dem, at de skal hvile sig og ”prøve de her smertestillende” og ”se hvordan det går”.

Men dette er sjældent det bedste råd, og når de vender tilbage 6 uger senere, har deres knæsmerter ikke ændret sig. Så sker det værste – De får endnu en recept på smertestillende, denne gang endnu stærkere og bliver bedt om at hvile sig MERE. Dette er vanvid og er med til at forklare, hvorfor så mange mennesker, i alderen 40+ , lider af kroniske knæsmerter.

Hvorfor er det sket for mig?

Hvad er grunden til, at smerterne varer længere end de burde? Det er nemt at blive forvirret, fordi du har fået forskellige ting at vide, af forskellige mennesker. Der er en masse mennesker derude, der gladeligt deler ud af deres råd – Det er bare ikke alle råd, der er gavnlige.

Måske tror du, at dine knæsmerter er forårsaget af at gøre noget specielt – som at løfte eller sove akavet – Men i virkeligheden er det forårsaget af årevis med manglende træning, pleje af din krop, for lidt bevægelse og dårlige vaner. Løftet eller den akavede nattesøvn var bare EFFEKTEN af det.

Hvis du ikke ved, hvad du har med at gøre, kan knæsmerter være meget forvirrende. Derfor ender mange mennesker med at give op, og bare acceptere at det er ”en del af livet” – som om det er normalt, og bare ”sådan det er”.

Smerter på indersiden af knæet

Smerter på indersiden af knæet kan stamme fra forskellige strukturer. Skarpe smerter, en specifik placering og tendens til låsninger i knæet kan antyde irritation af den indvendige menisk. 

En anden mulig kilde til menisk-lignende smerter er den knæsynoviale fold, også kendt som plica, som ligger tæt på lårbenet og kan forårsage brusksmerter ved overbelastning.

Det mediale ledbånd, som er ansvarligt for side-stabiliteten i knæet, findes også på indersiden.

Smerter på indersiden kan også skyldes betændelse i slimsækken (bursa pes anserinus), hvilket reducerer friktionen fra musklerne, der passerer indersiden af knæet. 

Disse muskler inkluderer sartorius, som løber fra hoftekammen ned over låret og fastgøres på indersiden, gracilis, den længste af lårets indadførere, som løber fra skambenet ned til indersiden, og semitendinosus, en af musklerne i baglåret, som går fra sædeknuden til indersiden af knæet. 

Stramhed eller svaghed i disse muskler kan føre til irritation af slimsækken. Endelig kan smerter på indersiden også skyldes strålende smerter, som kan være forårsaget af irritation af nerven til inderlåret, hvis den klemmes i ryggen eller et sted langs dens passage ned gennem lysken.

Har du også på den måde?

Hvis du på nuværende tidspunkt lever med knæsmerter, er her 7 grunde til, hvorfor det varer længere end det burde:​

Hvis nogle af disse ting er sket for dig – Vil vi rigtig gerne invitere dig til at booke en telefonsamtale med en af vores fysioterapeuter i Fit&Sund Fysioterapi Albertslund.

Telefonsamtalen er gratis, og du er ikke forpligtet til at booke en aftale med os, når opkaldet er slut. Vores mål er at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, så du ved, hvad der vil være det bedste at gøre som det næste.

Hør hvad glade klienter fra Fit&Sund Fysioterapi Albertslund fortæller

Se venligst videoerne, og nyd klient succeshistorierne, fra andre lige som dig, der har været hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund – Og gik der fra gladere og sundere end de havde turde håbe på, kun i løbet af få uger.

Hvordan slipper jeg af med knæ-smerterne?

”Hvad kan jeg gøre, for at komme af med mine knæsmerter effektivt?”…

Smerterne i knæet kan stamme fra flere steder i kroppen. Ofte er knæsmerter kun et symptom, med mindre at der har været et direkte traume til knæet og en akutopstået smerte. Selv her kan den akutopståede smerte været som kompensation gennem længere tid fra et problem, et andet sted i kroppen. 

Kroppen er rigtig god til at kompensere og den gør det hver dag. Det er sjælendt et problem for kroppen af kompensere, men hvis det er nødt til at overkompensere, fordi der er nogle andre ting, der ikke fungerer, så bliver det et problem, og det kan udvikle sig til knæsmerter. 

Her er 4 ting, du kan gøre:

Hvis du gerne vil vide hvordan holdet hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund kan hjælpe dig til et liv med færre knæsmerter – Vil vi gerne invitere dig til at starte med en helt gratis, uforpligtende, risikofri aftale på vores klinik.​​

Note: Denne Gratis Konsultation er noget vi tilbyder til folk, der er meget nervøse eller skeptiske omkring fysioterapi – Usikre på fordelene eller om det er rigtigt for dem. Hvis det lyder som dig, så start meget gerne med en gratis konsultation, så vi sammen kan finde ud af, hvad der er galt, og hvad der kan gøres – Uden at du skal betale for det.

Hvordan kan I hjælpe mig?

Så det næste spørgsmål er:

”Hvordan kan det at vælge en fysioterapeut hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund, hjælpe dig med at komme af med dine knæsmerter – I løbet af de næste par uger?”

Her er blot nogle af de ting, vores fysioterapihold kan gøre for dig:​

Helt basalt kan vi her hos Fit&Sund Fysioterapi Albertslund hjælpe dig tilbage til et liv fri for daglige, irriterende og kroniske knæsmerter.

Hvis du vil vide hvad det koster – Og hvad vi har af ledige tider på vores fysioterapiklinik i Albertslund, så klik venligst på knappen nedenfor og udfyld den korte formular:

2

Alt du har brug for at vide omkring knæsmerter, typer, årsager og behandling

Download gratis specialrapport – fyldt med information omkring knæsmerter, og måder at lindre dem på.

Kan vi hjælpe dig ved at lytte til din historie & give dig mere information?

Vælg hvilken løsning, der passer dig bedst …

Hvis du ikke er helt klar til at booke en aftale endnu, og du har nogle spørgsmål, du gerne vil have besvaret først. Klik nedenfor, for at snakke i telefon med en fysioterapeut først.

Hvis du er klar til at gå i gang og få hjælp hurtigt, kan du nemt og hurtigt booke i dag!

Er du usikker på, om fysioterapi er rigtigt for dig? Måske er du ikke sikker på, at det virker? Eller at vi kan hjælpe dig med dit problem? Du har måske haft en dårlig oplevelse tidligere? Hvis det lyder som dig, og du ønsker at undersøge, hvordan Fit&Sund Fysioterapi kan hjælpe dig, så er alt du skal gøre, at klikke på knappen nedenfor.