Blogindlæg billede - 1280X720

Knoglesmerter og tør hud om vinteren – sådan holder du dem på afstand

Vinterens kolde ånde nærmer sig mere og mere, det er derfor på tide at tage hensyn til vores knogler og vores hud – der ofte lider under vinterens barske og udtørrende forhold. Mange oplever at knoglerne driller og kan gøre ondt til tider, især hvis minusgraderne er til stede. Særligt folk med slidgigt i knæ og slidgigt i lænden kan opleve smerter eller øget stivhed, når temperaturen falder.

 

Hvorfor gør knoglerne og hud ondt om vinteren?

Vores hud og knogler deler en fælles fjende – nemlig tørheden. Den kolde luft udefra kombineret med indendørsklima har en tendens til at suge fugtigheden ud af vores hud og dermed forårsage at huden kan blive tør og irriteret. Ofte ses tørheden på hænderne, men tørheden opstår også andre steder på kroppen bl.a. på benene, ansigtet og i hovedbunden.

 

Temperatur ændringerne får også muskler og led til at trække sig sammen, da blodkarrene i huden trækker sig sammen og nedsætter blodgennemstrømningen, hvilket ofte resulterer i stivhed i kroppen. Kulden påvirker også væsken omkring vores led, som kan føre til øget tryk i leddene og dermed forårsage smerte, især hos personer, der allerede har følsomme eller betændte led.

 

Sådan plejer du både knogler og tør hud

 

Vitaminer bliver ofte overset, men om vinteren har kroppen brug for hjælp til at indtage de rette vitaminer. D-vitamin er afgørende for sundheden af knogler, da det hjælper med at regulere calciumniveauet og styke immunforsvaret. Til huden og dens elasticitet er A-vitamin essentielt når man nærmer sig vintermånederne. Omega-3 fedtsyrer bidrager også til hudens elasticitet og kan findes i vores dagligvarer f.eks. fed fisk, valnødder og chiafrø.

 

Påklædning er en af de afgørende kuldefaktorer man kan ændre på her og nu. Nogle har brug for mere påklædning end andre, men handsker, halstørklæde, benvarmere og en halv lang vinterjakke kan gøre underværker og modsvare kuldens smerter. Har man problemer med knæene, kan man benytte sig af et knæbind for at holde varmen på leddet. 

Hvis du tænker, at et knæbind kunne være relevant for dig, så konsulter en af vores behandlere for at finde det rette til dig. Du kan booke en tid hos os her:

 

Book tid til undersøgelse her

 

Vinterens kulde og vores indeklimaer er med til at gøre huden mere dehydreret, som ofte skaber irritation. Derfor er en god fugtighedscreme vigtigt, så huden ikke bliver yderligere dehydreret. Det er oplagt at fokusere på de mest udsatte områder f.eks. hænder, fødder og albuer.

 

For at mindske indeklimaets påvirkning, kan man tage en luftfugter i brug for at opretholde et sundt fugtighedsniveau, som især vil gavne både huden og ved at forhindre overdreven tørhed.

 

DEL MED ANDRE

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *